The Power of Words

Use them wisely!

Puterea educatiei non-formale, a brand-ulul personal si a reprezentarii job-ului

Leave a comment

Inceputul celei de-a doua zile a evenimentului „The Power of Words” anunta in Kulturhaus o atmosfera cel putin la fel de entuziasta fata de ziua precedenta, din partea tinerilor care au venit sa afle mai multe despre cum se pot promova mai bine cu ajutorul cuvintelor, de data aceasta din punctul de vedere al Educatiei.

Ziua Educatiei a fost impartita, la fel ca ziua anterioara, in trei sesiuni de conferinte urmate de un workshop. Participantii au aflat cele mai folositoare informatii incepand de la constientizarea faptului ca educatia este responsabilitatea fiecarui individ pana la valorizarea abilitatilor si a accentului intotdeauna pe evolutie si pasiune. In cadrul workshop-ului, participantii au fost provocati sa gaseasca cea mai buna metoda prin care se pot promova unui angajator.

Pornind de la experienta personala, primul invitat, Traian Bruma, Learning Architect in cadrul CROS, le-a oferit tinerilor sansa de a avea cateva momente de reflectie asupra a ceea ce doreste societatea si scoala de la un tanar si care ar fi ritmul normal de dezvoltare in afara programarii sociale. Acesta a pus accentul pe „gasirea elementului” care este localizat in interiorul fiecarui individ si reprezinta punctul de intalnire dintre talentele innascute si pasiune. Astfel, Traian le-a transmis participantilor ca „in viata ai nevoie de un stil propriu de invatare, sa te poti masura permanent cu tine insuti si sa eviti compararea cu ceilalti”.

In cadrul celei de-a doua sesiuni, Paul Olteanu, Head of PR & Communications in cadrul Universitatii Romano-Americane, le-a prezentat tinerilor conceptul de brand personal subliniind faptul ca in cadrul unui interviu aptitudinile si competentele sunt cele mai importante elemente. Mai mult decat atat, „trebuie sa stii ce-ti place si la ce esti bun ca sa obtii un job fara interviu”.

La ultima conferinta, Bogdan Toma, Brand Manager la P&G Balkans, le-a transmit tuturor celor prezenti ca educatia si voluntariatul sunt la fel de importante, dar ,,pasiunea este unul dintre elementele care iti hranesc creativitatea”.

Dupa cele trei conferinte, 20 dintre participanti au fost invitati sa descopere secretele succesului in cariera in cadrul workshop-ului „Cum sa te vinzi mai bine angajatorului”, desfasurat sub indrumarea lui Paul Olteanu. Participantii au fost impartiti in zece echipe, iar fiecare membru al echipei si-a prezentat partenerul, in functie de abilitati, unui potential angajator.

In incheiere, participantii au primit din partea AEGEE-Bucuresti diplome de participare si carti, dar si posibilitatea de a deveni intern la FDSC.

Advertisements

Author: AEGEEBucuresti

Association des États Généraux des Étudiants de l'Europe - Asociatia Studentilor Europeni

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s